Svet-Stranek.cz
Trochu více čtení,ale také poučení.
Ondrova stránka

pejsci a nemoce:Trochu více čtení,ale také poučení.

pejsci a nemoce

Tato kolonka byla vybrána anketou.
VZTEKLINA je virové onemocnění centrálního nervového systému. Virus vztekliny se přenáší slinami, tedy v praxi nejčastěji pokousáním. Nemoc se projevuje změnami chování, zvýšenou dráždivostí, agresivitou, parézami a paralýzami. Jakmile nemoc propukne, končí téměř vždy smrtelně. Pes se chrání pravidelným očkováním(myšleno prohlídka u zvěrolékaře).

BLECHY,VŠI A KLÍŠŤATA jsou téměř všude koušou a nakládaj do srsti vajíčka z kterých se líhnou další a další.(už mě svědí ruce :D)Je to jako u člověka. Pejska vykoupeme speciálním šamponem, který koupíte ve smíšeném zboží a drogerii. Upozorňuji že pejskovi to nedáváme na hlavu a necháváme určitý čas působit a vyčešeme! Vše je na obalu,návodech atd.

ČERVÍCI,ŠKRKAVKY (A DALŠÍ VERBEŠ CO VYPADÁ JAKO ŠPAGETA)
vyskytují se pouze u štěňat,ale pokud navštěvujete pravidelně zvěrolékaře tak vám dává prášek přímo po náštěvě a vždy vám řekne informace. Pokud máte pejska ze statku nebo byl ve stodole něž jste si ho vzaly jako náš Ondra tak má červíky doktor nedoktor. Radši se hned obědnejte protože to narušuje trávicí soustavu. Jak poznám jestli má pes červíky? Jednoduše! Podívejte se prostě so hov.. extrementu a poznáte.

Kastrace
Pejsek je schopný se rozmnožovat v 6-9 měsíci! Pokud to nechcete tak mu můžete podávat tablety,injekce a potom kastrace. Kdy psovi odstraní rozmnožovací soustavu.